Ta staropolska kiełbasa z dodatkiem owoców jałowca jest kolejną klasyczną polską wędliną w naszym asortymencie. Na bazie tradycji stworzyliśmy własną recepturę, która posiada wszystkie cechy dawnych jałowcowych z XVIII wieku – jest mocno wędzona, w naturalnej osłonce, wiązana we wianki. Sucha i aromatyczna, twarda, z mięsa wieprzowego z dodatkiem boczku, bez zbędnych dodatków, emulgatorów i bez sztucznych aromatów. Wędzona w tradycyjnej wędzarni na zrębkach drewna bukowego.
- Wartość energetyczna - 1062 kJ/256 kcal
- tłuszcz - 20,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 8,1g
- węglowodany - <0,5g w tym cukry <0,5g
- białko 18,0g
- sól 2,1g
Składniki: mięso wieprzowe – na 100 g wyrobu gotowego zużyto 108 g mięsa, sól, substancja konserwuja – azotyn sodu, przyprawy i ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz – askorbinian sodu. Osłonka – jelito wołowe.
Należy spożyć do: 22 dni od daty produkcji