Tradycyjna podrobowa wędlina wieprzowa o kremowej konsystencji, tłusta, pieczona, podwędzana; wysokiej jakości składniki - tylko z własnego rozbioru wieprzowiny. Nasz pasztet pakowany jest w foremki dedykowane do kontaktu z żywnością. Specjalna receptura - zestaw przypraw naturalnych, podkreśla wyrazisty smak wątrobianki. Pasztet jest dość ostry. Nasze wędliny podrobowe są wyrabiane tradycyjną metodą, z użyciem klasycznych narzędzi wędliniarskich, a wyrób prowadzimy na niewielką skalę. Surowce pochodzą z hodowli rodzimych, podroby pozyskujemy podczas rozbioru półtusz.
- Wartość energetyczna - 1559 kJ/378 kcal
- tłuszcz - 38g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 15g
- węglowodany - 0,6g w tym cukry <0,5g
- białko 8,7g
- sól 1,2g
Składniki: mięso wieprzowe 47%, tłuszcz wieprzowy 24%, woda, wątroba wieprzowa 8%, przyprawy i ekstrakty przypraw (zawierają gorczycę, soję, seler), sól, substancja konserwująca – azotyn sodu, wzmacniacz smaku – glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz - askorbinian sodu. Osłonka jest niejadalna.
Najlepiej spożyć do: 8 dni od daty produkcji