Biały salceson to wędlina wieprzowa podrobowa parzona. W polskiej tradycji wyrobu wędlin zajmuje poczesne miejsce wśród wyrobów podrobowych. Do Polski przybył z Włoch sześć wieków temu. Obecny na polskich stołach od lat. Nasza wersja salcesonu białego jest najbardziej podobna do klasycznego salcesonu włoskiego. Zawiera tylko naturalne przyprawy. Jego charakterystyczny smak przypomina tradycyjny salceson domowy. Produkujemy go w praktyczną osłonkę foliową.
- Wartość energetyczna - 618 kJ/148 kcal
- tłuszcz - 9,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,5g
- węglowodany - <0,5g w tym cukry <0,5g
- białko 15,0g
- sól 1,6g
Składniki: mięso wieprzowe 49%, podroby wieprzowe 20%, woda, skórki wieprzowe, sól, substancja konserwująca – azotyn sodu, przyprawy i ekstrakty przypraw (zawierają gorczycę, soję, laktozę), wzmacniacz smaku – glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz- askorbinian sodu. Osłonka – jelito wieprzowe. LUB: Osłonka niejadalna.
Najlepiej spożyć do: 9 dni od daty produkcji.