Kiełbasa Biała to nasz najsłynniejszy, tradycyjny wyrób, od którego wszystko się zaczęło. Wyrabiana jest niezmiennie od trzech pokoleń, zawsze ręcznie, z chudego mięsa najwyższej jakości zamkniętego w naturalnej osłonce. Odpowiednio dobrane, świeżo mielone przyprawy podkreślają jej niepowtarzalny smak i aromat. Chociaż Kiełbasa Biała najczęściej jedzona jest w wielkanocnym żurku, doskonale pasuje również do wielu potrawach smażonych, gotowanych, grilla, zup, dań głównych czy kolacji.
Składniki: Mięso wieprzowe 98%, sól, substancja konserwująca: azotyn sodu (sól peklująca), naturalne przyprawy.
- Wartość energetyczna: 1286 kJ / 311 kcal
- Tłuszcz: 28g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12g
- Węglowodany: 0,7g
- w tym cukry: <0,5g
- Białko: 14g
- Sól: 1,5g