Kiełbasa filetowa to drobiowa wędlina parzona, przeznaczona głównie do kanapek. W jej skład wchodzi mięso drobiowe z kurczaków z naszej własnej hodowli małoskalowej, z dodatkiem naturalnych przypraw. Nasze brojlery hodujemy bez podawania hormonów wzrostu i antybiotyków, karmione są głównie paszami od lokalnych rolników. Wędlina nie zawiera wypełniaczy i zbędnych konserwantów. Konsystencja kiełbasy jest gładka, gdzieniegdzie z wyraźnymi cząstkami mięsa specjalnie wyselekcjonowanych filetów drobiowych, barwa jasnoróżowa. Osłonka jest niejadalna. Jest to kiełbasa o delikatnym smaku, który przypadł do gustu nawet wybrednym niejadkom.
- Wartość energetyczna - 421 kJ/100 kcal
- tłuszcz - 3,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0g
- węglowodany - <0,5g w tym cukry <0,5g
- białko 18,0g
- sól 1,5g
Składniki: mięso drobiowe z kurczaka 81%, woda, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw (zawierają gorczycę, seler), przeciwutleniacz – askorbinian sodu.
Osłonka jest niejadalna.
Należy spożyć do: 7 dni od daty produkcji