To nasza uniwersalna kiełbasa wieprzowa; jest lekko wędzona. Nadaje się do wszechstronnego zastosowania w kuchni. Może być smażona, gotowana, grillowana, pieczona, a także jako dodatek do jajecznicy czy zup. Tak jak inne nasze produkty powstaje w dużej mierze podczas ręcznej produkcji, z użyciem tradycyjnych narzędzi masarskich. Osłonka jest naturalna z jelita wieprzowego, formowana w kawałki długości 10-20 cm. Używamy przypraw bez sztucznych barwników, aromatów i wypełniaczy, wykorzystujemy 100% polskiego mięsa. Wędzenie natomiast odbywa się w tradycyjnej wędzarni, z użyciem drewna drzew liściastych – buk i olcha.
- Wartość energetyczna - 1039 kJ/251 kcal
- tłuszcz - 21g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 8,7g
- węglowodany - <0,5g w tym cukry <0,5g
- białko 14,0g
- sól 1,7g
Składniki: mięso wieprzowe 89%, woda, sól, substancja konserwująca – azotyn sodu, przyprawy i ekstrakty przypraw (zawierają gorczycę, seler), wzmacniacz smaku – glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz - askorbinian sodu, aromaty. Osłonka – jelito wieprzowe.
Należy spożyć do: 14dni od daty produkcji