Szynka wędzona pieczona. Sto procent polskiej wieprzowiny. Mięso przed wędzeniem peklowane jest kilka dób w solance z przyprawami, by uzyskać soczystą i zwartą konsystencję. Minimum konserwantów. Smaczny dodatek do kanapek, przekąska.
Nasze wędzonki powstają bez ostrzykiwania, nie są aromatyzowane. Jakość zapewnia starannie selekcjonowane mięso wieprzowe od polskich hodowców i tradycyjne wędzenie nad paleniskiem, z użyciem głównie zrębków drewna olchowego.
- Wartość energetyczna - 651 kJ/155 kcal
- tłuszcz - 7,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,0g
- węglowodany - <0,5g w tym cukry <0,5g
- białko 22,0g
- sól 1,5g
Składniki: szynka wieprzowa – na 100 g wyrobu gotowego zużyto 113 g mięsa, sól, substancja konserwująca - azotyn sodu, cukier, stabilizatory – E 451, E 450, E 452, E 339.
Należy spożyć do: 20 dni od daty produkcji