Tradycyjny wędzony boczek, dodatek który w naszej kuchni jest nieodzowny – do smażenia, do zup. Sto procent polskiej wieprzowiny. Mięso przed wędzeniem peklowane jest kilka dób w solance z przyprawami, by uzyskać soczystą i zwartą konsystencję. Minimum konserwantów. Smaczny dodatek do kanapek, przekąska.
Nasze wędzonki powstają bez ostrzykiwania, nie są aromatyzowane. Jakość zapewnia starannie selekcjonowane mięso wieprzowe od polskich hodowców i tradycyjne wędzenie nad paleniskiem, z użyciem głównie zrębków drewna olchowego.
- Wartość energetyczna - 1284 kJ/310 kcal
- tłuszcz - 27,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 13,0g
- węglowodany - <0,5g w tym cukry <0,5g
- białko 16,0g
- sól 1,5g
Składniki: : boczek wieprzowy – na 100 g wyrobu gotowego zużyto 106 g mięsa, sól, substancja konserwująca – azotyn sodu, cukier, przeciwutleniacz- askorbinian sodu, stabilizatory – E 451, E 450, E 452, E 339.
Należy spożyć do: 20 dni od daty produkcji